12 comments
Comment from: gr8dude Member
De acord; este un mic secret - Miro il folosesc doar cu scopul copierii clipurilor de pe site’uri precum Youtube.
Ca video player ‘adevarat’ folosesc Mediaplayer classic pe Windows, si VLC pe Linux.
VLC in Windows il folosesc pentru situatii speciale, in care nu am codec’ul respectiv. De fapt nu mi s-a intimplat inca, dar cine stie…
Comment from: Constantin Visitor
In windows folosesc WinSCP pentru SCP/SFTP. Xming pentru sesiuni SSH cu X (desi, agreed, VNC e mai comod). Pentru comunicatii foloseam WengoPhone / OpenWengo. Pentru vocabular - quizlet.com
E o lista buna de referinta =)
Comment from: gr8dude Member
Foloseam si eu WinSCP, dar am gasit un plugin pentru FAR (facut de autorul WinSCP) si am decis sa folosesc FAR+SCP plugin in loc de o alta aplicatie. Inainte de FAR foloseam DOS Navigator (care e made in Moldova).
Bine ca mi-ai spus despre OpenWengo; pe site scrie ca suporta SIP, voi incerca sa-l folosesc in loc de X-Lite.
Cit despre quizlet.com, va trebui mai mult timp pentru teste; dar pina cind mi se pare ca este o implementare a ideii Mnemosyne (numai ca Mnemosyne nu e web-based).
Cred ca voi mai acumula ceva feedback si voi adauga un tabel nou - “readers’ contributions". Daca trebuie sa mentionez alte aplicatii, sa-mi spui.
P.S. Xming nu am incercat; dar ai incercat FreeNX? Teoretic ele fac acelasi lucru, doar ca FreeNX e descris ca “the best thing since sliced bread” (-:
nu pot sa zic ca sunt prea entuziasmat de produsele Mozilla…le folosesc totusi, doar pentru ca sunt mai putin rele decat restul. bunaoara, Firefox este o grozavenie (lucreaza normal o vreme, dupa care isi ia, fara pic de rusine, cate 200 mb din memoria virtual si se blocheaza), nici cand il trec in Safe Mode nu e prea stralucit…ma gandesc sa trec la Opera, are si un download manager mai performant…pentru restul soft-ului, mersi mult….
Comment from: gr8dude Member
Firefox este cu mult mai putin modest decit Opera. Folosesc Opera ca browser primar, iar Mozilla doar pentru un site intern de la serviciu (stiind ca acolo se vor deschide maximum 5 taburi).
Opera mai are: mail client, IRC client, download manager, pop-up blocker, banner-blocker, RSS reader, poate face zoom in/out cu tot cu imagini, bit-torrent client (destul de limitat) - si toate acestea consuma putine resurse. Nu-i inteleg pe oamenii care se chinuie cu alte browsere, in timp ce eu las browserul deschis cu zeci de taburi, zile in sir (facind hibernate).
Comment from: Victor Margina Visitor
Pentru home userii sigur esta ca solutiile freeware sau open-source sunt preferabile, dar in cazul unei activitati profesionale cred ca titus softul comercial este standart de facto. Un desinger de exemplu nu isi inchipuie activitatea fara Adobe Photoshop. Sau un architect fara AutoCAD care creaza proiecte in standart international.
In cazul antivirusilor aceiasi situatie - home useri pot accepta soft gratuit fara nici o obligatie din partea producatorului. Iar o banca comerciala prefera sa procure o solutie - in acest caz au o garantie ca producatorul va asigura servicii de calitate in orice moment.
Comment from: gr8dude Member
Nu sunt un designer profesionist, dar am confirmat empiric ca tot ce faceam inainte cu aplicatiile Corel, pot sa fac acum cu Inkscape, GIMP, si Paint.NET. Am gasit solutia pentru mine, dar presupun ca unii mega-designeri intr-adevar au nevoie de mai mult (timp pentru a deveni GIMP power users :-)
Cu AutoCAD am interactionat superficial, aici nu stiu daca exista vre-o alternativa.
Despre antivirusi, eram gata sa scriu “vezi de ce acolo scrie “why I don’t use an antivirus"", dar pe urma mi-am dat seama ca intr-o banca mai bine sa fie redundanta in securitate, decit sa ai nadejde in ratiunea umana. Si totusi nu ma grabesc sa spun ca “da, acolo trebuie un antivirus"; de fapt, cred ca solutia e intr-o politica ferma de securitate, iata unele masuri:
- Utilizatorii nu pot transfera attachmenturi prin email, decit ceva de ce au nevoie la serviciu (PDF, DOC, XLS, etc). Pe mail server ruleaza software care analizeaza attachmentul si se asigura ca e intr-adevar un PDF & co; daca e un executabil cu extensia schimbata - strip attachment (cea mai paranoica abordare)
- Utilizatorii nu au acces la internet, decit citeva site’uri interne (pe care nu se host’uiesc fisiere care pot fi copiate si executate)
- Fizic sa nu fii capabil sa unesti un removable drive, CD, Floppy, etc ca sa copii fisiere in/din sistem (nu-i neaparat sa deconectezi aceste device’uri, e suficient sa impui restrictiile necesare pentru utilizatori; aici trebuie sa spun ca este evident ca nimeni nu trebuie sa fie cu drepturi de administrator)
- Pe computer se impun diferite restrictii prin intermediul group policies, astfel incit un fisier executabil care a reusit sa ajunga in sistem cumva (ex: a trecut de filtrul de email; sau l-a compilat un user pe loc :-), sa nu poata fi executat. Pot fi lansate doar o serie de aplicatii, ex: winword.exe, calc.exe, etc
- In cel mai rau caz, pune un antivirus pe mail-server, ca un executabil transmis via ZIP sau un alt archive format sa fie detectat
- Pentru acei smecheri care trimit arhiva cu parola sunt 2 variante: sau se ignora attachmentul (asta e politica companiei, totul trebuie sa fie transparent, nu poti utiliza resursele corporative in interese proprii); sau, “as a second line of defense", pe computerele utilizatorilor nu e instalat nici-un arhivator :-)
- Pentru a limita vectorii de atac si mai mult, foloseste ceva de gen Disk Firewall, acest mecanism se va asigura ca doar aplicatiile dorite vor accesa datele importante. Chiar daca toate mecanismele enumerate anterior au dat gres si un fisier malitios a reusit sa patrunda in sistem, un astfel de application level filter va proteja fisierele valoroase. Chiar daca se “strica” OS’ul, database’urile si documentele vor ramine intacte.
Asta e o lista incompleta, dar suficient de eficienta :-) Problema noastra este ca in intreprinderile noastre chiar si servitoarea are drepturi de administrator - nu e de mirare ca deseori ceva se strica. Strategia corecta este de a oferi utilizatorului doar acele instrumente si drepturi de care acesta are nevoie pentru lucrul sau, nimeni nu trebuie sa stie (sau aiba) mai mult decit ii cere activitatea ("need to know security").
S-a primit un raspuns destul de lung, cred ca in viitorul apropiat il voi revedea, si voi lansa o discutie aparte pe aceasta tema.
acum ceva vreme , aveam probleme cu deschiderea blogger-ului in Opera…de aia am si trecut la Firefox…si m-am oparit si cu asta…
apoi, de multe ori, Opera pur si simplu sta si uita la un site fara a face nimic..apesi enter si e ca si moarta…
Comment from: Pavel Ciorici Visitor
Frumos header :)) acolo e dinozaur sau mascota aia a ta? :)
Alex: Acolo e Nessie.
Comment from: XDex Visitor
Why use Miro for that purpose when there are free online services like http://keepvid.com ?
Alex: Because I like using tools that are installed locally. I just don’t trust web-based applications that much (yet).
nu mi-a placut Miro… am incercat sa deschid un fisier .wmv si mi-a reprodus doar sunetul, in loc de imagine propunandu-mi…pagina web pe care tocmai o rasfoiam… raman la Media Player Classic